DEN BRANDGULA PUCH DAKOTANHan gör som andra – han håller 90 och samlar damm
Han håller avstånd så ingen annan kan komma fram
Och så stolt och lycklig när han polerar och putsar lack
Så stolt och lycklig han har rabatt på en OK-mack
Samma sak varje dag
Det är så det skall va…..

Finns det inte nån som kan som en riktig man
Dricka öl och åka hoj?
Var finns det grabbar som tuggar taggtråd och spottar snus?
Finns det inte nån som kan som en riktig man
dra från snuten mest på skoj?
Var finns det grabbar som gör racer av min lilla
brandgula Puch Dakota?

När han går med Fido så har han jämt svarta påsen med
När han fixar maten så är det alltid nåt med paté...

Nja...jag tror att vi avslutar citatet här även om det känns lite rumphugget.
Upphovsmännen har på ett flagrant sätt klargjort sin ståndpunkt, nämligen.

Näst efter det famösa slottet, ÖSK, Claes Runheims hårgelé, Peter Flacks depraverade revynummer om Hjalmar från Viby, Sigvard Marjasins landshövdingeera och Lolita Pop är det tveklöst Kenneth & The Knutters som satt Örebro på kartan.
Denna mellansvenska gnällbältesmetropol skulle sakna en stor del av sin självkänsla om inte dessa svettiga män i skinnpaj och Ray-Ban-glasögon krystat fram en och annan sommarhit där de centrala delarna varit fylla, taktfasta trummor och bullrande motorer. Lite som Rydell & Quick fast utan deras flyktiga ironi.

Ty där motorburna coverband svänger sig med typiska attribut som bågar och skinnkläder, tränger Kenneth & The Knutters ner på djupet av denna veritabla folkhemskultur. Beskriver den grundligt och besjälat, konkretiserar provinsiella problem som motorstopp och hastighetskontroller samt ger sitt erkännande åt det enkla livet, en anmaning om att omedelbart göra sig tankad, packad och klar.
Alla kan vara med. Bara man är ung, villig och motorburen.

Bandet är också ett hänförande exempel på ett s.k "temaband" då allt de sjunger om har samma initialläge; nämligen motorer, brudar och öl.
Att vara temaband är de näppeligen ensamma om i detta avlånga land. Genom åren har ett stort antal temaband tillkommit. För att bara ta några exempel: Di sma under jordi (gotländsk mystik), Markoolio (idrott och tjejer), Sven-Ingvars (Värmland), Kent (hängpattar i motljus) och Lars Winnerbäck (Olika brudar från Linköping).

I Kenneth & The Knutters ovan citerade text; En riktig man, målar de (om jag tolkar alla logiska vurpor och vindlingar rätt) bilden av en försiktig man som alltid plockar upp hundbajs, äter paté, putsar fordon och har rabatt på en OK-mack.
Envisa rykten gör gällande att det hela handlar om Bosse Ringholm men detta skall vi låta vara osagt.
Huruvida denne man sedan längtar ut till det vilda livet eller inte tycker jag man som betraktare av texten har svårt att koppla men så har jag ju inte heller bensin i blodet, toplock på hjärnan och mosbricka i magen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0