SNÖN PÅ FEMTE AVENYN

Ja, du skulle sett i morse
snön på femte avenyn
Det skulle du ha tyckt om
det var en mäktig syn
när jag gick till Svenska kyrkan
läser DN På Stan
sen drack jag hela varvet runt
i Marriots sky bar
Och jag bor uppe på Hudson
I en liten garderob
den kostar 300 dollar natten
där kan man tala om ett rån
Jag var ute hela natten
tills jag hamnade i nåt bråk
på Lucky Strike nere i Soho
här är julkort från New York

Det finns en del människor som en längre tid haft den tivelaktiga smaken att känna en stor saknad efter sängkammarsoul på svenska. Äntligen är deras väntan över.
Många har undrat vart han tog vägen, mannen med de stämningsfulla texterna och den så vasst framfusiga blicken bakom ett par sparsmakat dekorerade glasögonbågar a la Buddy Holly.
Först nu vet vi var han befunnit sig.

Det visar sig nämligen att Mauro Scocco - Sveriges svar på Marvin Gaye - spenderat lejonparten av sina senaste månader i en liten garderob.
Det förstår väl vem som helst att en sådan miljö inte är den allra bäst lämpade för ett enständigt skapande av sockersöta soulklassiker.
Det var bättre förr, när Mauro bodde i en skokartong, där skrev han hittar som Hem till Stockholm och Sara. Eller som under inspelningen av plattan Dr Space dagbok; det är ju allom bekant att Scocco var inhyst i en burk ansjovis under denna så utslagsgivande epok av sin karriär. Den ojämförliga powerballaden Till dom ensamma, skrevs i den där ansjovisburken, vilket ter sig smått ironiskt eftersom han ständigt låg skavfötters med diverse slemmiga typer, i ofrivillig trängsel.

Nu är han alltså tillbaka och har kommit ut ur garderoben som varande inte bara en uppskattad kännare av Norrmalmstorg och Operabaren, utan även en helt naturlig New York-flanör som ledigt kastar sig mellan världsmetropolens olika delar. Impressionistiska bilder slungas ut som kladdig färg på en noppig målarduk.
Det är fart och det är fläkt, ett helt annat tempo än det som Mauro använder sig av när han snackar.
Han minns att han var ute nattetid. Han minns att han "hamnade i nåt bråk" men han minns inte exakt hur och varför..kanske hade han glömt att ta av sig sin ring...då är det inte okej...

Den nervösa vandringen gata upp och aveny ner nattetid gör därför att detaljerna så lätt glöms bort.
Exempelvis den där irriterande detaljen som säger att garderob inte rimmar med rån.
Å andra sidan: när skall man få använda grötrim om inte när det lackar mot jul...


Kommentarer
Postat av: Lisette

Hej!Jag kontaktar dig för att jag finner din blogg mycket intressant och välorganiserad. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig angående ett eventuellt samarbete! Hör gärna av dig via mail så kan vi prata vidare.Med vänliga hälsningar,Lisette

2010-12-16 @ 13:45:54
Postat av: Rimbloggen

Spännande. Skall kolla mejlen...

2010-12-16 @ 23:16:48
URL: http://rimbloggen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0