LATA DAGAR VID POOLEN

image19
En papaya coconut
och en plats i solen
ja det är allt som behövs för att tina
en frusen själ

En papaya coconut
lata dar vid poolen
och kanske någon att hålla i handen
räcker bra för mig
En papaya coconut en plats i solen med dig

Kommer vintern så blir den lång
is och snö på samma gång
det är sommar nån annanstans
så slit dig loss, ge livet en chans
du kan leva åh åh åh åh du kan sväva åh åh
börja leva åh åh åh åh åh åh 

kommer natten så blir den het
ögon ser vad hjärtat vet
ljumma vindar och solvarm sand
köp en biljett till drömmarnas land

Det blir mer och mer uppenbart att Sverige behöver sitt kalla klimat inte minst för lyrikens skull. Listan över alla natursköna hyllningar till Sveriges vidsträckta natur, blommande ängar, mäktiga fjäll, höga kust och täta granskog inom populärmusiken är lång, mycket lång. 

Listan över alla beskrivningar av paraplydrinkar, solstolar, grisfester och ljumma vindar är dock marginellt något längre. Från det sena 1900-talet och framåt hittar vi åtskilliga exempel på eskapism inom framförallt popmusiken och dansbandsmusiken. Blue Hawaii, Hallå hallå Västindien och E Viva Espania är bara tre fulländade exempel på den rika flora av naturmystik som anfaller från oväntat håll, nämligen från i stort sett vilket jävla land som helst med en medeltemperatur på 19 plusgrader i januari. 

Kikki Danielsson (född som Ann-Christine Danielsson den 10 maj 1952 i Osby) personifierar i detta mästerstycke svenskens strävan efter värme. Denna strävan skall tolkas som så att värmen bör - om den nu infinner sig - vara konstant så till vida att den sträcker sig åtminstone till avresedatum.

Kommer natten blir den het, sjunger Kikki i denna megasuccé (Papaya Coconut från 1986). Just det. Vi vet att den blir het. Vi vill inte ha några kalla nätter längre. Vi hatar kalla nätter. Vi har för helvete betalat för resan. Det minsta vi kan begära är en het natt. Huruvida tolkningen skall vara erotisk överlämnar jag till de som går igång på Kikki Danielsson (2 st i Kylinge, 1 st i Borås, 3 st i Mellerud) 

Man brukar säga om döden att den är livets enda löfte. Utifrån ett liknande resonemang kan man ge upphovsmännen Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman rätt när de utan att darra på manschetten bestämt hävdar "kommer vintern så blir den lång". Jo. Just det. Historiken talar för detta. Dessutom blir det is och snö...på SAMMA GÅNG!!! i värsta fall. 

Ställd inför detta olycksbådande faktum är det tämligen naturligt att man då längtar till en papaya coconut (vad är detta för växt, egentligen?...mejla!) och en plats i solen strax intill poolen...all inclusive, får man förmoda. En del sydlänningar brukar faktiskt missta sig på svenska turister. Somliga kypare tror att det är en nazistisk kamporganisation och inte familjen Olsson som sitter där i poolen. Detta eftersom hela gänget sträcker ut högerarmen i luften i en Sieg Heil-pose, när de i själva verket bara vill göra kyparna uppmärksamma på all inclusive-armbandet. 
Det kallar jag att resa det, för att travestera Hasse Alfredson. 
Men - tillbaka till Kikki.  För det är ju som de säger i reklamen; "sommaren tar aldrig slut, den bara flyttar på sig".

Samma sak finns att säga om Kikki Danielsson. Hon tar aldrig slut. Hon bara flyttar på sig. 2 sekunder senare hinner hela Kikki ifatt. 
 

Foto: Barometern.se
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Skulle vilja korrigera Herr Nilsson...

"2 sekunder senare hinner hela Kikki ifatt..."

Borde det egentligen inte vara 8,4 sekunder med tanke på att hon tjöt som en utsvulten kulting i TV häromsistens. Borde med andra ord blivit av med en del vätska och alstrat en del fett när hon, som tröst efter TV-programmet, inmundigade minst 1,8 kilo falukorv med äkta majonäs.
Rätt ska vara rätt...och förrätt och efterrätt...

2007-11-08 @ 13:55:49
Postat av: Mattias

Jo...där har du en poäng, Jonas. Sannolikheten för att hennes förflyttningstid ökat blir självklart större efter detta intag av falukorv...detta var helt nya uppgifter för mig.

2007-11-08 @ 20:44:43
URL: http://rimbloggen.webblogg.se
Postat av: Anonym

En intressant sak är att då Kikki Danielsson hade en hit med låten "Papaua Coconut" 1986/1987 var det en väldigt kall vinter i Sverige, med mycket snö.

2008-06-11 @ 16:12:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0