RIMBLOGGEN FYLLER FEM ÅR!

 
Du har säkert redan sett annonserna och det inhyrda flygplanet med banderoller uppe i skyn eller förargats över alla radiojinglar och mängden av direktreklam som tryckts in i brevlådan.
 
Allt med samma budskap; den tongivande bloggen Rimbloggen fyller 5 år i sommar. 
 
Denna blogg som influerat så många i vårt land, som praktiskt taget förändrat livet på så många personer och på allvar kunnat påverka vår varseblivning gällande god smak och förfinade texter.
I sanningens namn har Rimbloggen flyttat fram begrepp som "verkshöjd" och "espri" till betydligt större och tätare positioner i den kulturpolitiska debatten.
 
En nattradio är numera inte bara en eterburen företeelse nattetid. Tack vare Rimbloggen är den nu allmänt accepterad som en samlande symbol för en nations hela överlevnad, en grundläggande brobyggare mellan ensamma individer.
Då man förut sett på postutdelning i landsbygd som ett nödvändigt ont, har denna samhällsinsats genom Rimbloggens försorg vuxit till den kanske enskilt viktigaste kommunikationsutövningen som finns, bortom den urbana miljön. 
Då många avfärdat ett citat som "radepluduttenduttendododoj" helt och hävdat att det möjligen blott är en rest från Tälje tokar, har Rimbloggen funnits där med sin viftande fana för minoriteternas rätt att sjunga om män som är långa och samtidigt onomatopoetiska. 
 
Det är därför vi är så många som just i detta nu uppmärksammar det magiska som skedde den 13 juli 2007. 
Vi tänker då inte på den uppståndelse som rådde vid landets biografer där folk klättrade på varandras axlar för att komma in i salongen och se Harry Potter & Fenixorden som just haft premiär, nej, våra tankar går till det här färgglada avtrycket i den svenska bloggosfären; den historiska, allra första analysen i Rimbloggen
 
För att ytterligare uppmärksamma detta subversiva jubileum har jag som kämpar för att göra den här bloggen så uppmärksammad och erkänd som den hittills varit även framgent, samlat sex favoritanalyser från de nyligen passerade åren. Jag tänker nu länka till dem allihop. En analys per år. Inte nödvändigtvis de bästa men i alla fall ett par texter som nu ändå finns på nätet. Och sådana bör ju läsas, eller hur?
 
2007
Sven Ingvars Byns enda blondin 
 
2008
Martin Fiskar som viskar 
 
2009
Magnus Johansson Vakna nu, Annelie 
 
2010
Matz Bladhs Får jag ge dig min vita orkidé?
 
2011
Östen Warnerbring Hon miste den i natt på Hotell Kramer 
 
2012
Carola Åh, Mickey! 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

En jordnära och realistisk analys. Hur hade världen sett ut idag om inte Rimbloggen funnits? Jag vågar inte ens tänka tanken... ;-) Själv firar Perra 1-årsjubileum idag!

2012-07-10 @ 09:50:37
Postat av: Perra

Av någon anledning blev jag kallad "Anonym" i föregående kommentar men jag heter Perra...

2012-07-10 @ 09:52:49
URL: http://perrasmotornostalgi.blogspot.com
Postat av: Henrik

Kan meddela att planet inte kunde flyga över Kristianstad pga dåligt väder och att den enda direktreklam som kommit hittills idag är reklamen från ICA-Maxi. Tur att du inte beställde uppsläpp av ballonger eller en flock vita duvor för de hade drivit iväg med vinden fortare än du hade kunnat säga rimbloggsjubileum.

2012-07-16 @ 11:32:10
URL: http://kannatyckertill.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0